السبت، 6 أكتوبر 2012

فخد الضاني في الفرن


undefined



المقادير:


فخده ضاني صغيره 3ونصف كجم الي4ونصف كجم-


كيلو فلفل رومي أحمر -


4علب زبادي أو روب -


8ملعقه صغيره خل تفاح


نصف كيلو بصل


2كيلوأرز مصري


2كوب زيت


2ملعقه كبيره ملح


2ملعقه كبيره عسل أبيض


2ملعقه كبيره بهارات


ملعقه صغيره كاري


نصف كيلو بندق


2قطعه فحم فواكه للطعم


5كوب ماء للارز


فلفل أصفر +اخضر قطع صغيره للتزيين


ملعقه صغيره فلفل أسمر .




الطريقة:


يفتح الفخد من جميع الانحاء ويخلا من العظم عند الجزار ليصبح خالي العظم


يتبل الفخده بمزيج الزبادي واملح والعسل والخل والبهارات العربيه والفلفل الاسمر


ينقع مدة يوم في الثلاجه وتطلع تحشي بكيلو من الفلفل المقطع وباقي المزيج المنقوع فيه الفخده وتخيط وتوضع في الفرن


ويوضع عليها الزيت والبصل وبترك في الفرن 2ونصف الساعه أوحتي تمام التحمير


ُيصفي الصوص النازل من الفخده ويضاف علي الارز


يسخن قطعتي الفحم علي النار حتي الاحمرار وتوضع علي الفخده في الفرن في الطاجن ويضاف عليها نقطة زيت ليظهر بخر


الفحم فيعطي اللحم مذاقها ويغطي عليها لتتشرب الرائحة


بعد أن يضاف صوص الفخد الناضج للارز يضاف الكاري والملح والماء والبندق ويقلب ثم يترك حتي تمام النضج


يوضع الفخده مقطعه جزل في طاجن التقديم ويوضع البصل القارومه الناضج دائريا مع الارز الناضج ويرش الفلفل القطع



ويقدم

0 التعليقات:

إرسال تعليق

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme