الأحد، 6 أكتوبر 2013

فتة الكوارع

وصفة و طريقة عمل فتة كوارع  في مطبخ فتكات 
 المقادير: 
  مقدار الكوارع مغسولةبدقيق وملح 2 عود قرفه مقدار ورق لورا مقدار قرنفل مقدار فلفل اسود مقدار ملح مقدار جنزبيل ناعم رشه خفيفه ثمرة بصله مقطعه اربعه مقدار عيش محمص معلقه سمنة بلدى 2 فص توم معلقة سمنة 3 فصوص توم مهروس مقدار كزبرة ناعمة 2 ملعقة خل مقدار طماطم معصورة
الطريقة: 
نضع الحله على نار بداخلها ماء لد الغليان وبعدين نضيف الكوارع اوالمقادم مع كل التوابل السابقه
نجهز الفته انا بحمس العيش البلدى المقطع مع ملعقه سمنه بلدى و2 فص ثوم مهروس تتحمس اما على النار او فى الفرن
الصلصة
الطريقه بالضبط نسخن الطاسه ونضع فيها ملعقه سمنه وبعدين الثوم مع رشه خفيفه كسبره ناعمه حتى يحمر الثوم وبعدين نضيف 2 ملعقه خل وبعده كده نضيف الطماطم المعصورهحوالى حبتين حتى تتسبك
ناخد 2 ملعقه من الصلصه نضفها على العيش المحمص ونقلبهاااااا وبعدين نضيف شوربه الكوااااارع
نغطيها ونتركها جانبا لمده بسيطه حتى يتشرب العيش من الشربه
ونغطى طبق الفته بالارز الابيض
وباقى الصلصه مع شويه شوربه(كبشه فقط)نغليها مع بعض ونضفها فوق الارز
الكوارع طبعا استوت كويس علشان تكون لذيذه نطلعها من الشوربه ونصفيها وبعدين نحمرها
فى 2 ملعقه سمنه بلدى
 

0 التعليقات:

إرسال تعليق

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme