الاثنين، 16 يونيو 2014

الكنافة بالمهلبية

صورة: ‏طريقة عمل الكنافة بالمهلبية 


المقادير 

 1/2كيلو كنافة 2 ملعقة سمنة بلدي 4 ملاعق زيت 3 ملاعق سكر بودرة مقدار مهلبية بدون سكر مقدار شربات التحضير: الشربات: 
(كوب سكر وكوب ونص ميه 
نسيبهم يغلو وبعدين تعصر نص لمونه ونتركهم لحد ما يتقل)
 
1-تقطع الكنافه ونسيح السمنه والزيت ونحطهم عالكنافه وعليهم السكر البودره ونقلبهم كلهم
 
2-ونقسمها جزئين ونجيب الصينيه ونحط الجزء الاول الطبقه الاولي يعني وتكوني مولعه عاللبن يغلي وتروحي بقي تعملي المهلبيه بسرعه وتجبيها علطول وتحطيها عالطبقه الاولانيه بس خللي بالك متحطيش المهلبيه علي الاطراف عشان متتحرقش في السوا وتلزق في الصنيه وبعدين حطي بقي الجزء التاني من الكنافه وغطي المهلبيه كويس بالكنافه 
ولو باقي شويه سمنه او زيت مفيش مانع تحطيها عالوش الطبخ: تدخل فرن ساخن لمدة 30 دقيقة او حتي يحمر الوجه 
ثم تسقي وهي ساخنة بالشربات البارد ثم تترك تبرد وتقلب ملاحظات: السكر البودره بقي هيخللي الكنافه تمسك في بعضها ومتكونش هاشه كدااا 

ملاحظات : تقدم مع الشاي ويمكن اضافة قشدة للتزين فوق الوجه .
 وبالهنا والشفاء .‏

المقادير 

1/2كيلو كنافة 2 ملعقة سمنة بلدي 4 ملاعق زيت 3 ملاعق سكر بودرة مقدار مهلبية 

بدون سكر مقدار شربات

 الطريقة:

 الشربات: 

(كوب سكر وكوب ونص ميه نسيبهم يغلو وبعدين تعصر نص ليمونه ونتركهم لحد ما 

يتقل)

1-تقطع الكنافه ونسيح السمنه والزيت ونحطهم عالكنافه وعليهم السكر البودره ونقلبهم 

كلهم

2-ونقسمها جزئين ونجيب الصينيه ونحط الجزء الاول الطبقه الاولي يعني وتكوني 

مولعه عاللبن يغلي 

و تعملي المهلبيه بسرعه وتجبيها علطول وتحطيها عالطبقه الاولانيه بس خلي 

بالك متحطيش 

المهلبيه علي الاطراف عشان متتحرقش في السوا وتلزق في الصنيه وبعدين حطي 

بقي الجزء التاني من الكنافه وغطي المهلبيه كويس بالكنافه 

ولو باقي شويه سمنه او زيت مفيش مانع تحطيها عالوش الطبخ: تدخل فرن ساخن 

لمدة 30 دقيقة او حتي يحمر الوجه 


ثم تسقي وهي ساخنة بالشربات البارد ثم تترك تبرد وتقلب ملاحظات: السكر البودره 

بقي هيخللي الكنافه تمسك في بعضها ومتكونش هاشه كدااا 

ملاحظات : تقدم مع الشاي ويمكن اضافة قشدة للتزين فوق الوجه .

0 التعليقات:

إرسال تعليق

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme