الاثنين، 16 يونيو 2014

الرقاق باللحمة المفرومة


صورة: ‏طريقة عمل الرقاق باللحمة المفرومة 


المقادير

10 رقاقات ( نصف كيلو تقريبا )
مرق دجاج او لحم ( شوربه دافيه )
ملعقة كبيرة صلصة طماطم
سمن بلدى
لحمه معصجه
الطريقه :
 لحمه معصجه:
( نجيب البصله المفرومه تتزلها علي ملعقه سمن بلدي كبيره حتي تصبح لونها اصفر دهبي ونجيب 1/2 ك اللحمه و نقلب فيها ونضيف كوب عصير طماطم مع ملعقه صلصه ونحط الملح والفلفل معاها وبعدين نسيبها لحد ماتسوتي ربع ساعه بس 

الطريقه عمل الرقاق باللحمة لمفرومة 

* نحضر صينية حجمها يكون مناسب لحجم الرقاق و ندهنها بالسمن

* ثم نحضر وعاء مناسب و نقوم بتبليل الرقاق بالمرق ( الشوربة ) المذاب به الصلصه فيصبح طريا 

وراعى ان يكون المرق دافى فقط وليس ساخن جدا حتى لا يتعجن منك الرقاق .
نضع الرقاقه بالصينية و احدة تلو الاخرى الى ان نصل الى 5 رقاقات ( نصف عدد الرقاقات ) و نفرد الحشوة الحمة المفرومه المتعصجه
و نكمل الرقاقات الباقية بنفس الطريقة ونثني الاطراف بشكل مناسب فى حالة ما كانت الصينية صغيرة 
نضع على الوجه قليل من السمن وكدة تكون جاهزة بعد اضافة القليل من الشوربه
*نضعها بفرن حامي الى ان تتحمر أو سويها على سطح البوتجاز مع تدوير الصينيه باستمرار حتى تحمر ثم نقلبها على الوجه الثانى ونفعل نفس الطريقه حتى تحمر من جميع الجهات و لكن طريقة سطح البوتجاز تحتاج حرص حتى لا تحترق منك .

وتقطع و تقدم ساخنة

وبالهنا والشفا 
admin : tota ☼☼‏

المقادير

10 رقاقات ( نصف كيلو تقريبا )

مرق دجاج او لحم ( شوربه دافيه )

ملعقة كبيرة صلصة طماطم

سمن بلدى

لحمه معصجه

الطريقه :

لحمه معصجه:

( نجيب البصله المفرومه تتزلها علي ملعقه سمن بلدي كبيره حتي تصبح لونها اصفر

 دهبي ونجيب 1/2 ك 

اللحمه و نقلب فيها ونضيف كوب عصير طماطم مع ملعقه صلصه ونحط الملح 

والفلفل معاها وبعدين نسيبها لحد ماتسوتي ربع ساعه بس 

طريقه عمل الرقاق باللحمة لمفرومة 

* نحضر صينية حجمها يكون مناسب لحجم الرقاق و ندهنها بالسمن

* ثم نحضر وعاء مناسب و نقوم بتبليل الرقاق بالمرق ( الشوربة ) المذاب به

 الصلصه فيصبح طريا 

وراعى ان يكون المرق دافى فقط وليس ساخن جدا حتى لا يتعجن منك الرقاق .

نضع الرقاقه بالصينية و احدة تلو الاخرى الى ان نصل الى 5 رقاقات ( نصف عدد

 الرقاقات ) و نفرد الحشوة الحمة المفرومه المتعصجه

و نكمل الرقاقات الباقية بنفس الطريقة ونثني الاطراف بشكل مناسب فى حالة ما كانت 

الصينية صغيرة

نضع على الوجه قليل من السمن وكدة تكون جاهزة بعد اضافة القليل من الشوربه

*نضعها بفرن حامي الى ان تتحمر أو سويها على سطح البوتجاز مع تدوير الصينيه

 باستمرار حتى تحمر ثم

 نقلبها على الوجه الثانى ونفعل نفس الطريقه حتى تحمر من جميع الجهات و لكن

 طريقة سطح البوتجاز تحتاج حرص حتى لا تحترق منك .

وتقطع و تقدم ساخنة

0 التعليقات:

إرسال تعليق

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme