الاثنين، 3 سبتمبر 2012

جمبري مشوي بالتوابل






المقادير

كيلو جمبري مقشر

2 ثمرة فلفل أحمر+ أصفر

ملعقة صغيرة بشر ليمون

½ ملعقة صغيرة ملح

½ كوب عصير برتقال

¼ كوب عصير ليمون

3 ملاعق كبيرة زيت

ملعقة كبيرة كمون

2 فلفل حامي

2 فص ثوم

ثمرة بصل

الطريقة
- اخلطي في وعاء (عصير الليمون + عصيرالبرتقال + الزيت + الثوم المفروم + الفلفل الحراق

المفروم + الكمون + بشر الليمون) وتبّليهم بالملح وقلبيهم مع بعض.

- حطي الجمبري وقلبيه مع التتبيلة، وغطي الوعاء وسيبيه لمدة 30 دقيقة في الثلاجة.

- قطعي الفلفل الألوان والبصل قطع كبيرة، وابدئي رصى الفلفل والبصل والجمبري في عيدان الشواء

الخشب بالترتيب، وقسميهم على عيدان كتيرة حسب الكمية اللي إنتِ عاملاها.

- سخني الجريل أو طاسة كبيرة وابدئي شوّحي الجمبري على الجانبين لمدة 3 - 5 دقائق لحد ما

الخضروات لونها يبدأ يميل للبني والجمبري ياخد اللون البرتقالي. وقدميه بالهنا والشفا

0 التعليقات:

إرسال تعليق

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme