الأربعاء، 26 ديسمبر 2012

In both languages Chocolate Cake With Ganache

صورة: ‏جاتو شكولاتة مع جناش In both languages 
Chocolate Cake With Ganache


المقادير /لكيك الشكولاتة
5بيض
1/2كوب سكر
3/4كوب دقيق
1ملعقة صغيرة بيكنج بودر
1/4كوب مسحوق كاكاو 
1ملعقة صغيرة فانيليا

للجناش
1كوب كريمة لباني
1/2 1كوب قطع شكولاتة داكنة

للتزيين
فاكهة مجففة أو مكسرات (صحيحة أو مجروشة)

الطريقة
-يُسخن الفرن على حرارة 170 درجة مئوية.
-يُخفق البيض مع السكر بواسطة (مضرب كهربائي) على سرعة متوسطة لبضع دقائق حتى يُصبح هوائياً.
-يُنخل الدقيق مع البيكنج بودر والكاكاو والفانيليا.
-يُضاف خليط الدقيق للبيض المخفوق تدريجياً مع الاستمرار في التقليب حتى تتجانس المكونات.
-يُبطن صاج فرن بورق زبدة ثم يُصب خليط الكيك بحيث يُغطي الصاج تماماً ويُساوى السطح.
-يُخبز بالفرن لمدة 25 دقيقة أو حتى تمام النضج، يُترك ليبرد تماماً.
-يُحضر الجناش بتسخين الكريمة اللباني في إناء على نار متوسطة.
-تُخفف الحرارة، ثم تُضاف قطع الشكولاتة وتُقلب حتى تذوب تماماً للحصول على جناش متجانساً ولامعاً.
-يُرفع الخليط بعيداً عن النار ويُترك ليبرد ويتماسك قليلاً، ثم يوضع جزء قليل منه في كيس حلواني للتزيين.
-يُقسم الكيك–بالعرض- بإستخدام سكين حاد إلى ثلاث أجزاء متساوية.
-تُفرد كمية من الجناش فوق الجزء الأول (أو الراق الأول) ثم يُوضع راق آخر من الكيك ثم طبقة من الجناش ثم راق كيك مرة أخرى وطبقة أخيرة من الجناش.
-يُبلل السكين الخاص بتقطيع الخبز(سكين المنشار) بقليل من الماء الساخن ويُمرر على سطح طبقة الجناش لعمل شكل جمالي على سطح الكيك (كما مبين بالصورة).
-يوضع الكيك بالبراد لمدة ساعة حتى يتماسك ثم يُقطع إلى أحجام صغيرة ( جاتو). 
-تزين قطع الجاتو بالجناش (الموضوع في كيس حلواني) على شكل وردات ثم تُزين بالفاكهة المجففة أو المكسرات – حسب الرغبة - 

Chocolate Cake With Ganache

Ingredients:
5 eggs 
1/2 cup sugar
3/4 cup flour 
1 teaspoon baking powder 
1/4 cup cocoa powder 
1/2 teaspoon vanilla 

1 cup heavy cream (whipping cream)
1 1/2 cup dark chocolate, chopped

For garnish:
Dry fruits, nuts (whole or crushed)

Method 
-Preheat oven to 170 degree Celsius.
-Grease a baking sheet, line with parchment paper.
-Beat eggs with sugar using an electric mixer on a medium speed for few minutes till it becomes fluffy.
-Sift flour, baking powder, cocoa and vanilla in a bowl.
-Add flour mixture gradually to eggs, foldwith rubber spatula just until combined.
-Pour batter into prepared baking sheet
-Bake for about 25 minutes, cool completely.
-Heat whipping cream in a pan gently until its barley boiling, remove from heat.
-Add chocolate and stir with rubber spatula until it melt and becomes thick, smooth and glossy. 
-Cool completely.
-Place some ganache in piping bag with a small star shaped nozzle for garnish, keep aside.
-Cut cake lengthwiseinto 3 equal parts.
-Spread generous layer of ganache on top of first layerof cake using palate knife.
-Place the second layer of cake on top and repeat previous step till third layer, smooth the top.
-Wet serrated knife with some hot water and pat dry pass it on the ganache to apply some nice designs (as shown in the picture).
-Refrigerate cake for about an hour.
-Slice gateaux into small squares.
-Pipe a small rosette of ganache on top.
-Garnish with dry fruits, nuts (as desired) and serve.‏ 

Ingredients:
5 eggs
1/2 cup sugar
3/4 cup flour
1 teaspoon baking powder
1/4 cup cocoa powder
1/2 teaspoon vanilla

1 cup heavy cream (whipping cream)
1 1/2 cup dark chocolate, chopped

For garnish:

Dry fruits, nuts (whole or crushed)

Method
-Preheat oven to 170 degree Celsius.
-Grease a baking sheet, line with parchment paper.
-Beat eggs with sugar using an electric mixer on a medium speed for few minutes till it becomes fluffy.
-Sift flour, baking powder, cocoa and vanilla in a bowl.
-Add flour mixture gradually to eggs, foldwith rubber spatula just until combined.
-Pour batter into prepared baking sheet
-Bake for about 25 minutes, cool completely.
-Heat whipping cream in a pan gently until its barley boiling, remove from heat.
-Add chocolate and stir with rubber spatula until it melt and becomes thick, smooth and glossy.
-Cool completely.
-Place some ganache in piping bag with a small star shaped nozzle for garnish, keep aside.
-Cut cake lengthwiseinto 3 equal parts.
-Spread generous layer of ganache on top of first layerof cake using palate knife.
-Place the second layer of cake on top and repeat previous step till third layer, smooth the top.
-Wet serrated knife with some hot water and pat dry pass it on the ganache to apply some nice designs (as shown in the picture).
-Refrigerate cake for about an hour.
-Slice gateaux into small squares.
-Pipe a small rosette of ganache on top.
-Garnish with dry fruits, nuts (as desired) and serve.

0 التعليقات:

إرسال تعليق

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme