الأربعاء، 26 ديسمبر 2012

صدور رومي مشوية بالأعشاب

صورة: ‏صدور الرومي المشوية بالأعشاب

المكونات:
1 كيلو صدور ديك رومي مخلية
½ كوب لبن زبادى خالي الدسم
½ بصلة مبشورة ناعم
2 معلقة كبيرة عسل
½ كوب خل
1 بشر ليمونة
1 معلقة كبيرة بشر طماطم
2 معلقة كبيرة زعتر أخضر
ملح – فلفل أسود- جوزة الطيب – روز مارى – اوريجناو

التحضير:

1- تغسل الصدور جيدا جدا وتجفف ثم ترص في صينية فرن غير لاصقة.

2- نجهز التتبيلة بمزج اللبن الزبادى مع الزعتر والروزمارى والتوابل وباقى المكونات وتدعك بها الصدور جيدا جدا وخاصة من تحت الجلد وتترك لساعتين حتى تتشرب النكهة ثم تدخل الفرن ل 35 دقيقة مع مراعاة الاستمرار بترطيبها بالسوائل المتبقية من التتبيلة أثناء الطهى حتى تمام النضج ثم تصبح جاهزة للتقديم.‏ 
المقادير:
1 كيلو صدور ديك رومي مخلية
½ كوب لبن زبادى خالي الدسم
½ بصلة مبشورة ناعم
2 معلقة كبيرة عسل
½ كوب خل
1 بشر ليمونة
1 معلقة كبيرة بشر طماطم
2 معلقة كبيرة زعتر أخضر
ملح – فلفل أسود- جوزة الطيب – روز مارى – اوريجناو

الطريقة:

1- تغسل الصدور جيدا جدا وتجفف ثم ترص في صينية فرن غير لاصقة.

2- نجهز التتبيلة بمزج اللبن الزبادى مع الزعتر والروزمارى والتوابل وباقى المكونات وتدعك بها الصدور جيدا جدا وخاصة من تحت الجلد وتترك لساعتين حتى تتشرب النكهة ثم تدخل الفرن ل 35 دقيقة مع مراعاة الاستمرار بترطيبها بالسوائل المتبقية من التتبيلة أثناء الطهى حتى تمام النضج ثم تصبح جاهزة للتقديم.

0 التعليقات:

إرسال تعليق

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme