الخميس، 8 مايو 2014

ايس كريم بالمستكة


 
المقادير:
2 كوب لبن 
1 معلقة كبيرة نشا 
1 كوب كريمة لبانى 
معلقة كبيرة ماء 
2 بيضة 
3 فص مستكة 
4/3 كوب سكر

الطريقة:
ضعى المستكة مع معلقة كبيرة ماء على نار هادئة جدا حتى تذوب المستكة والسكر.
 - دوبى النشا فى شوية لبن صغيرين وضعى باقى اللبن مع السكر على النار لحد ما يغلوا ثم نضع علية النشا المزابة ثم نضع عليهم المستكة المزابة وقلبيهم كلهم مع بعض كويس.
 - اضربى البيض وضعية على الخليط مع التقليب كويس جدا.
- ضعى كل المقدار على نار هادية وافضلى قلبى لحد ما يتماسك قليلا سيبية لحد ما يبرد مع التقليب كل شوية تقلبية ضعية فى الفريزر. 
وبالهنا و الشفا

0 التعليقات:

إرسال تعليق

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme