الأحد، 17 يونيو 2012

ملوخية بالجمبري

ملوخية بالجمبري 


 
المكونات :
 
 

نصف كيلو ملوخية خضرا مخرطة او مفرزة 
 

5 فصوص توم
 

حبة فلفل اخضر 
 

ثمرة طماطم 
 

معلقة كسبرة ناشفة 
 

مكعب ماجى
 

نصف كيلو جمبرى مقشر 
 

ماء 
 

ملح

 

طريقة التحضير :
 

 

نفرم التوم و الفلفل الاخضر و الكسبرة مع بعض و ناخد نصفهم
 
و نشوحهم و اول ما
يبدا يصفر نحط الجمبرى و نقلب على نار عالية
 
عشان الجمبرى ما ينزلش مايته
و ينشف نفرم الطماطماية مع بقيت
 
التوم و الفلفل و نحطهم على
الجمبرى و نسيبها
لحد ما كل الماية الى
 
فيها تنشف و نحط الماجى و الماية و الملح و يا ريت الماية
 
 
تكون سخنة و ممكن تحطى شوربة زى ما تحبى و اول ما تغلى
 
ضيفى الملوخية تغلى
شوية و اطفى و ما تخليش الملوخية تغلى كتير

 

0 التعليقات:

إرسال تعليق

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme