ملوخية بالجمبري
المكونات :
نصف كيلو ملوخية خضرا مخرطة او مفرزة
5 فصوص توم
حبة فلفل اخضر
ثمرة طماطم
معلقة كسبرة ناشفة
مكعب ماجى
نصف كيلو جمبرى مقشر
ماء
ملح
طريقة التحضير :
نفرم التوم و الفلفل الاخضر و الكسبرة مع بعض و ناخد نصفهم
و نشوحهم و اول ما
يبدا يصفر نحط الجمبرى و نقلب على نار عالية
عشان الجمبرى ما ينزلش مايته
و ينشف نفرم الطماطماية مع بقيت
التوم و الفلفل و نحطهم على
الجمبرى و نسيبها
لحد ما كل الماية الى
فيها تنشف و نحط الماجى و الماية و الملح و يا ريت الماية
تكون سخنة و ممكن تحطى شوربة زى ما تحبى و اول ما تغلى
ضيفى الملوخية تغلى
شوية و اطفى و ما تخليش الملوخية تغلى كتير
0 التعليقات:
إرسال تعليق