الاثنين، 16 يونيو 2014

المشمشية

صورة: ‏بمناسبة شهر رمضان اهديلكم طريقة عمل المشمشية كل سنة وانتم طيبيبن  

المقادير 
كوب من عصير المشمش او قمر الدين وفى حالة استخدام قمر الدين ينقع فى الماء لمدة ساعتين+كوب من النشا+7 ملاعق كبيرة سكر+4 كوب من الماء

الطريقة 
ندوب العصير او قمر الدين فى الماء ثم نضع السكر وندوبه كويس ثم نضع النشا شويه بشويه مع التقليب كويس ثم ترفع على النارلانى كا اللى عملناه دا كان على البارد وبعد رفعها على النار نراعى التقليب المستمر حتى تنضج اى يكون قوامها غليظ مثل المهلبية ثم ترفع من على النار وتصب فى اطباق التقديم ويوضع على الوجه المكسرات المفضلة جوز الهند والزبيب والسودانى والبندق ويمكن الاكتفاء بجوز الهند والزبيب او السودانى‏

المقادير 


كوب من عصير المشمش او قمر الدين وفى حالة استخدام قمر الدين ينقع فى الماء


 لمدة ساعتين

+كوب من النشا+7 ملاعق كبيرة سكر+4 كوب من الماء

الطريقة 

ندوب العصير او قمر الدين فى الماء ثم نضع السكر وندوبه كويس ثم نضع النشا 

شويه بشويه مع التقليب

 كويس ثم ترفع على النارلانى كا اللى عملناه دا كان على البارد وبعد رفعها على النار

 نراعى التقليب 

المستمر حتى تنضج اى يكون قوامها غليظ مثل المهلبية ثم ترفع من على النار

 وتصب فى اطباق التقديم 

ويوضع على الوجه المكسرات المفضلة جوز الهند والزبيب والسودانى والبندق ويمكن 

الاكتفاء بجوز الهند والزبيب او السودانى

0 التعليقات:

إرسال تعليق

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme