الاثنين، 23 يوليو 2012

الرقاق بالحمة المفرومة







المقادير

-12 قطعه رقاق.
-1كيلو لحمه مفروم احمر.
-2بصله متوسطه مفرومه جيدا.
-ملح وفلفل اسمر حسب المذاق (2ملعه ملح صغيره,1ملعقه فلفل اسمر صغيرة).
-1ملعقه سمن بلدي او زبده صفراء كبيره +3ملعق زيت زره او عباد الشمس.
-1 لتر شوربه ساخنه اي نوع شوربه.
>>>>صنيه مستديره لعمل الرقاق.

الطريقه

-الاول نعمل اللحمه المفرومه تتعصج وهقول ازاي نجيب البصله المفرومه نحمرها   بملعقه سمن بلدي كبيره حتي تصبح لونها اصفر دهبي  ثم نضع  كيلو اللحمه ونقلب فيها ونضع الملح والفلفل معاها ونتركها لحد ماتستوي حوالى ربع ساعه بس .

--نجيب الصينية اللي هانعمل فيها
الرقاق
-نسخن نوع الشوربه الموجود عندنا
-نمسك
الرقاق و نغطس أول واحد في الشوربه من غير ما تلين و نحطها في الصينية و ندهنها بالسمنة أو نقطع عليها قطع صغيرة من الزبدة و بعدين نعمل طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة حوالي 6طبقات و نفرد فوقه طبقة من اللحم المعصج و بعدين نحط فوقه طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة ( نسقيه بالمرقة و نحطه و بعدين ندهنه بالسمنة) لحد ما نعمل برده 6 طبقات و ندهن الوش بالسمنة جيدا
-ندخله فرن متوسط الحرارة لحد ما يبقى دهبي وندهنها بالسمن بالهنا ؤالشفا

0 التعليقات:

إرسال تعليق

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme